Tegeltija: Neka 1. maj bude povod za ponovnu afirmaciju rada

9
Foto: radiosarajevo.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je radnicima, sindikatima i građanima u BiH Međunarodni praznik rada, koji podsjeća na istorijsku borbu za radnička prava, te ukazao da ovaj praznik treba da bude povod za ponovnu afirmaciju rada, pravde i solidarnosti kao civilizacijskih vrijednosti koje vode napretku društva.

– Više nego ikada danas je potrebno pokazati i pružati solidarnost, humanost i kolegijalnost, ali i ne zaboraviti simboliku praznika 1. maja – istakao je Tegeltija.

On je naglasio da je prioritet Savjeta ministara provođenje reformi, u skladu sa ustavnim nadležnostima, s ciljem unapređenja poslovnog ambijenta kako bi sačuvali postojeća i omogućili otvaranje novih radnih mjesta.

– Nadam se da ćemo svi, u ovom teškom periodu pandemije, ostati privrženi razvoju socijalnog dijaloga kako bi što prije došlo do ekonomskog oporavka zemlje – navodi se u čestitki.

Tegeltija je pozvao sve građane da se i u vrijeme praznika pridržavaju mjera nadležnih organa o zaštiti kako bi se što prije vratili ekonomskim temama i stvorili uslove da svaki radnik može dostojanstveno živjeti od svog rada.