Tegeltija: Sloboda medija – temelj demokratskih društava

7
Foto: M. Tabaković/Avaz.ba

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je 3. maj – Svjetski dan slobode medija, uz poruku da je sloboda medija temelj demokratskih društava, koja mogu da napreduju samo ako građani imaju pristup pouzdanim informacijama.

Tegeltija je čestitku uputio novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u BiH, kao i drugim zaposlenim u sredstvima javnog informisanja.

Navodeći da je važnost prenošenja tačnih, blagovremenih i provjerenih informacija došla u punom kapacitetu do izražaja u jeku pandemije virusa korona, Tegeltija je zahvalio svim medijskim radnicima koji odgovorno i predano rade svoj posao u ovom teškom periodu pandemije, te izrazio punu podršku slobodi medija u skladu sa profesionalnim standardima novinarstva.

– Još jednom želim da vam čestitam Svjetski dan slobode medija i poželim bolji materijalni, profesionalni i ukupni društveni položaj i dobro zdravlje – navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara upućenoj u njegovo i ime Savjeta ministara urednicima, novinarima, kamermanima, fotografima i ostalim zaposlenima u medijskim kućama u BiH.