Tegeltija: Za „saradnju“ opozicije sa SAD i političkim Sarajevom ne treba nikakav novi dokaz, to je notorna činjenica

19
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Za „saradnju“ opozicije sa SAD i političkim Sarajevom ne treba nikakav novi dokaz, to je notorna činjenica, napisao je na „Tviteru“ Milan Tegeltija, savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, prenosi Faktor magazin.

– To pokazuju izjave Bakira Izetbegovića o opoziciji kao poželjnom partneru iz Republike Srpske. To je rekao Gabrijel Eskobar direktno u Kongresu i to pokazuje opozicija sama na svakom važnom nacionalnom pitanju – istakao je Telegltija.

– U medijima se može pojaviti svašta, ali opozicija nakon izjava Eskobara i Izetbegovića, bježanja sa sjednica Narodne skupštine Republike Srpske i ukupne podaničke politike ima obavezu da odgovara na svaki medijski navod o vezama sa strancima – taman da ih samo demantuje, a ne da glumi uvrijedjenu seosku mladu. Jer nisu oni neke neprikosnovene patriote čiji se patriotizam ne dovodi u pitanje, nego teško opterećeni opštom percepcijom javnosti u Republici Srpskoj o antipatriotskom ponašanju i podaničkom odnosu prema Sarajevu i stranim ambasadama – zaključio je Tegeltija, reagujući na medijske natpise o direktnoj pomoći SAD od 10 miliona dolara kampanji Trivićke i rušenju Milorada Dodika.