Tramp: Bajden kriv za eskalaciju nasiljava

4
Foto: Jabin Botsford/The Washington Post

Bivši američki predsjednik Donald Tramp optužio je aktuelnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena da je kriv za eskalaciju nasilja između Izraela i Hamasa.

– Pod Bajdenom svijet postaje nasilniji i nestabilniji jer njegova slabost i nedostatak podrške Izraelu dovodi do novih napada na naše saveznike – naveo je Tramp u saopštenju.

On je naveo da SAD moraju uvijek da stoje uz Izrael i da jasno stave do znanja da Palestinci moraju da okončaju nasilje, teror i raketne napade.

– Kada sam bio u Bijeloj kući, bili smo poznati kao predsjedništvo koje se zalaže za mir, jer su izraelski protivnici znali da Sjedinjene Države snažno stoje uz Izrael i da će doći do brze odmazde ako Izrael bude napadnut – naveo je Tramp.

On je istakao da SAD moraju jasno da stave do znanja da će uvijek snažno podržavati pravo Izraela da se brani, prenosi „Sputnjik“.

– Nevjerovatno, demokrate takođe nastavljaju da stoje uz pomahnitalog antiameričkog predstavnika u Senatu Ilhana Omara i druge koji divljački napadaju Izrael dok su pod terorističkim napadima – naveo je Tramp.

Hamas je večeras saopštio da je sa 130 raketa gađao Tel Aviv kao odgovor na rušenje stambenog solitera u pojasu Gaze.