Trebinje: Otvorena prodavnica za penzionere, popust i do 50 odsto

75
Foto: trebinje.rs.ba

U Trebinju je danas otvorena prodavnica za penzionere, prva ove vrste u regionu, u kojoj će penzioneri imati popust i do 50 odsto na sve proizvode.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je svečano otvorio ovaj objekat, rekao je novinarima da je prodavnica otvorena na Svjetski dan starih osoba.

– Penzioneri koji imaju penziju do 200 KM imaće popust od 50 odsto u ovoj prodavnici. Oni koji imaju penziju do 300 KM imaće 35 odsto popusta, a penzioneri sa penzijom do 444 KM imaće popust od 25 odsto. I ostali penzioneri, koji imaju veća primanja, moći će da kupuju po povoljnijim uslovima – pojasnio je Ćurić.

On je rekao da će se izaći u susret i mlađim penzionerima koji primaju invalidske penzije.

– Nadam se da će ovo biti još jedan u nizu programa koji će poslužiti kao primjer i ostalim opštinama i gradovima da otvaraju ovakve prodavnice – poručio je Ćurić.

On je dodao da u Trebinju trenutno ima oko 7.800 penzionera, te da se procjenjuje da polovina ima penziju nižu od 444 KM.

Foto: trebinje.rs.ba

Predsjednik Gradskog udruženja penzionera Trebinje Ilija Riđešić rekao je da će ova prodavnica značiti mnogo najstarijim stanovnicima Trebinja, ističući da je saradnja Gradske uprave i penzionera sada još bolja.

Predsjednik Udruženja penzionera grada Trebinja Mirko Milojević zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku i rekao da će im prodavnica mnogo značiti.

Prodavnica će funkcionisati u okviru Agrarnog fonda grada Trebinja, u njoj se trenutno može naći oko 60 proizvoda – osnovnih životnih namirnica, a asortiman će se proširivati.

Foto: trebinje.rs.ba

Direktor gradskog Agrarnog fonda Veselin Dutina rekao je da će penzioneri imati kartice sa kojima će moći da kupuju u ovom objektu.

– Mi smo u saradnji sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja došli do podataka koje se osobe uklapaju u ove naše kategorije. Kartice su već izrađene i narednih dana će biti podijeljene penzionerima. Svaka osoba će dobiti personalizovanu karticu, a prilikom kupovine se učitava bar kod i mi znamo koja je kategorija – pojasnio je Dutina.

On je napomenuo da ovdje mogu kupovati samo penzioneri koji imaju prebivalište na području grada Trebinja.