Trebinje: Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu

10
Foto: SRNA

Predstavnici grada Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem položili su cvijeće na grob velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića u manastiru Hercegovačka Gračanica na Crkvini, u okviru manifestacije „Dučićeve večeri poezije“.

Foto: SRNA

Delegacija grada Trebinja položila je cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću Njegošu i u Gradskom parku u Trebinju.

Foto: SRNA

Program obilježavanja Dučićevih večeri poezije biće nastavljen u Muzeju Hercegovine kada će od 17.30 časova biti predstavljena izložba „Srpske pravoslavne crkve u BiH od 1850. do 1912. godine“ iz Fonda Pedagoškog muzeja Beograda, autora Aleksandre Milovanović.

U Narodnoj biblioteci u Trebinju u 18.30 časova biće otvorena izložba legata Jovana Dučića sa projekcijom filma o pjesnikovom legatu, snimljenim u produkciji ove ustanove kulture.

Centralni program manifestacije – svečana akademija pod nazivom „Dvadeset godina poslije“ na programu je od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Jednodnevni program manifestacije održava se, u skladu se epidemiološkim preporukama zbog epidemije virusa korona, na dvadesetu godišnjicu prenosa pjesnikovih zemnih ostataka u rodni grad.