Tubak: Čelinački PDP neće podržati Šarovića na izborima

14
Foto: Goran Tubak/Facebook

Opštinski odbor PDP-a Čelinac neće podržati opozicionog kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH Mirka Šarovića, izjavio je danas predsjednik tog odbora Goran Tubak.

Tubak, koji je kandidat PDP-a za Narodnu supštinu Republike Srpske i aktuelni odbornik ove partije u Skupštini opštine Čelinac, rekao je da iz odluke čelinačkog PDP-a da ne podrži Šarovića ne treba izvlačiti nikakve zaključke o raskolu u opoziciji.

– Nije to u pitanju, taman posla. Mi ćemo podržati Jelenu Trivić za predsjednika Republike Srpske i sve druge kandidate opozicije, samo Šarovića nećemo, jer on to nije zaslužio – rekao je Tubak za „Srpskainfo“.

Tubak je naveo da je riječ o „računima iz prošlosti“, podsjećajući da je on do proljeća 2018. godine bio predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Čelincu i član Glavnog odbora ove stranke.

– Vukota Govedarica je, kao predsjednik SDS-a, tada raspustio naš opštinski odbor. Bila je to nepravda, ali Mirko Šarović, kad je postao predsjednik stranke, nije tu nepravdu ispravio – rekao je Tubak.

On kaže da je nakon raspuštanja Opštinskog odbora SDS-a Čelinac većina članova ovog odbora prešla u PDP.

– Šarović nema našu podršku. Narodski rečeno – kako je posijao, tako će i požnjeti – poručio je Tubak.