U kineskoj provinciji u kojoj je prvo izbila epidemija 204 žrtve

28

Zdravstvena komisija kineske provincije Hubej, u kojoj je prvo izbila epidemija koronavirusa, saopštila je danas da je broj žrtava u toj provinciji porastao za 42, što znači da je ukupno 204 osoba preminulo od posljedica tog virusa do 30. januara uveče.

Takođe, zabilježeno je još 1.220 slučajeva oboljelih u Hubeju, što znači da trenutno ima ukupno 5.806 zaraženih, dodaje komisija.

Kako navodi Rojters, ovo saopštenje zdravstvene komisije Hubeja znači da je u Kini najmanje 212 osoba preminulo od posljedica koronavirusa.

Očekuje se da će kasnije danas kineska Nacionalna komisija za zdravlja objaviti nove podatke.

Kinezi vraćaju stanovnike Vuhana

Ministarstvo spoljnih poslova Kine saopštilo je u petak da je Peking pripremio specijalne čarter letove za vraćanje stanovnika Vuhana, koji su se obreli širom planete, u njihov grad.

Iz Vuhana je krenula epidemija koronavirusa, koji se proširio na najmanje 9.356 ljudi i to samo u Kini.

– S obzirom na to da su stanovnici provincije Hubei nailazili na mnoge poteškoće u inostranstvu, kineska vlada je odlučila da što prije pošalje čarter letove i vrati ih direktno u Vuhan – navedeno je u saopštenju.

Podsjećamo, Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da koronavirus predstavlja vanrednu situaciju na globalnom nivou.