U Srpskoj 270 novozaraženih, preminulo 11 osoba

11
Foto: Cecilia Fabiano/LaPresse

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama „Sveti vračevi“ u Bijeljini i „Sveti apostol Luka“ u Doboju izvršeno je testiranje 761 laboratorijskog uzorka, a virus korona potvrđen je kod 270 osoba.

Radi se o 123 muškaraca i 147 žena, od kojih je 60 mlađe, 141 srednje i 69 starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, 65 iz Banjaluke, 42 iz Bijeljine, 17 iz Trebinja, 14 iz Laktaša, 12 iz Prnjavora, po 11 iz Doboja i Čelinca, po devet iz Kneževa i Kozarske Dubice, osam iz Prijedora, sedam iz Bileće, po šest iz Modriče i Foče, pet iz Zvornika, po četiri iz Broda i Višegrada, po tri iz Mrkonjić Grada, Petrova, Ugljevika, Šamca i Šipova, po dva iz Bratunca, Gradiške, Kostajnice, Kotor Varoša, Novog Grada i Čajniča i po jedna iz Berkovića, Vukosavlja, Dervente, Istočne Ilidže, Lopara, Ljubinja, Milića, Novog Goražda, Oštre Luke, Pala, Srpca, Srebrenice i Teslića.

U posljednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 11 smrtnih slučajeva. Radi se o šest muškaraca i pet žena, srednje i starije životne dobi, od kojih su tri osobe iz Banjaluke i po jedna iz Bijeljine, Gacka, Novog Grada, Gradiške, Ugljevika, Zvornika, Petrova, Broda.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 73.645 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 4.142 osobe kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirano je ukupno 316.825 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 723, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 324, a u ostalim bolnicama 399. Na respiratoru je 68 osoba (45 u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, 23 u ostalim bolnicama).

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 8.412 osoba.