Una TV: Nijedna odluka neće uticati na dalje prisustvo na medijskoj sceni

12
Foto: UNA TV

Nijedna odluka bilo koje institucije neće uticati na dalje prisustvo UNA televizije na regionalnoj medijskoj sceni, kao ni na emitovanje programa, saopšteno je iz ove televizije nakon što je Kancelarija za kontrolu imovine stranaca pri američkom Ministarstvu finansija uvela sankcije.

– UNA televizija ima jasnu viziju i snažnu strategiju poslovanja na teritoriji Srbije i BiH. Za kratko vrijeme stekli smo čvrsto jezgro gledalaca i kredibilitet objektivne, profesionalne i neutralne televizije koja emituje program po svjetskim standardima – navodi se u saopštenju.

UNA TV, dodaju, zajedno sa svojim timom vrhunskih profesionalaca, nastavlja sa sprovođenjem svojih poslovnih planova na regionalnom tržištu.

– Od Kancelarije za kontrolu strane imovine Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država tražićemo obrazloženje nepravedne odluke koju su danas saopštili – navodi se u saopštenju.

Kancelarija za kontrolu imovine stranaca američkog Ministarstva finansija uvela je sankcije za sedam kompanija iz Srpske, te vlasnika Infiniti grupe Đorđa Đurića i generalnog direktora kompanije „Kaldera“ Milenka Čičića koji, kako je navedeno, predstavljaju glavne izvore prihoda za predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i njegovu porodicu, saopšteno je iz Ambasade SAD u BiH.

Kako je navedeno, sankcionisana je mreža koju čine sedam subjekata – Infiniti internešenel grupa, „Prointer“, „Kaldera“, Infiniti medija, K-2 audio servis, Una vorld netvork i Sirijus 2001 i dva pojedinca Đurić i Čičić.