Uručeni ključevi 15 sanitetskih vozila za zdravstvene ustanove

40
Foto: Miomir Jakovljević/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić uručili su danas rukovodiocima 15 zdravstvenih ustanova ključeve isto toliko savremeno opremljenih sanitetskih vozila, ukupne vrijednosti 1.601.955 KM.

Ključevi novih vozila za potrebe republičkih zdravstvenih ustanova svečano su uručeni na parkingu Administrativnog centra Vlade Srpske u Banjaluci, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Višković je rekao da je uručenje ovih vozila velika stvar uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske.

– Ulaganje u zdravstveni sistem znači ulaganje u budućnost i zdravlje stanovništva. Posljednjih deset godina, u nove zdravstvene objekte, opremu i lična primanja radnika u zdravstvu uložili smo više od milijardu KM – rekao je Višković.

Foto: SRNA

Višković je istakao da je u posljednje tri godine obezbijeđeno 45 novih sanitetskih vozila raspoređenih jednako širom Republike Srpske.

– To je dokaz da Republika Srpska ima svoj pravac razvoja i ona je garant našeg opstanka i postajanja na ovim prostorima – poručio je Višković.

Foto: SRNA

Šeranić je rekao da je nabavka ovih sanitetskih vozila uspješan projekat koji ide u pravcu stalnih nastojanja Vlade na planu dodatnog unapređenja ovdašnjeg zdravstvenog sistema i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Foto: Miomir Jakovljević/RAS Srbija

Vozila, koje je nabavila Vlada Srpske, obezbijeđena su za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, Bolnicu „Sveti vračevi“ u Bijeljini, te za domove zdravlja u Banjaluci, Berkovićima, Bratuncu, Vlasenici, Derventi i Istočnom Sarajevu.

Vozila su obezbijeđena i za Specijalnu bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ u Kozarskoj Dubici, Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, te za domove zdravlja u Milićima, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Prijedoru i Sokocu.