Vasić: Američka ambasada muslimanima Sarajeva služi ko plivadon il’ placebo – kuva bosanski lonac, a soli potok

47
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Svaki američki ambasador (amamb) dođe u Saraj sa velikim ličnim ambicijama.

Svakom amambu u Saraju titraju jajca, ukivaju ga po mjesecu, vojvodišu ga i sokole.

Svaki amamb ode iz BiH sa podvučenom oznakom u sivilu Sivija: Đes bio, niđe, štas radio, ništa.

Medijskim nastupom američke Ambasade Saraj, jer ona drugog posla nema, upravlja sarajevska ćaršija. Te saopćidbe koje stalno lansiraju, ne održavaju politiku američke Vlade. To je bezvrijedno tabloidno štivo. Ko kad Dino Mustafić nešto izjavi.

Američki ambasador nije u poziciji da popuje, diktira i provodi. Kao onaj u Srbiji. BiH nije jednodjelna zemlja felacionara. Ona je viševerikalna i višehorizontalna labava konfederacija, sa izvjesnom količinom dobro osiguranih procedura.

Preko tih procedura ne može se ništa provesti od onoga što bi saraj-muslimani ustoličili kao jednovjerski unitarizam, a Američani, Zapad, kao unitarni teritorijalizam. Može samo ako neko od Srba i Hrvata, sistematski izdaje svoju naciju i državu Srpsku.

Američka ambasada i Marfi, npr, stalno jašu na državnoj imovini. Mora ovo, mora ono, mora zakon. Njima je zakon svemoguć. Nametnu Zakon o genocidu i genocid je gotova stvar.

Tako bi sa imovinom koju bi ozakonili kao državnu. Baš i da postoji državna imovina, što je u konstrukciji BiH nemoguće, nije ni teoretska mogućnost, ni mogućnost umne spekulacije, kao što oni filozofi svemira govore o crvotočini kroz zakrivljen prostor, nema načina da se ona podržavi. Osim rata. A državitelji se u ratu nisu nešto pokazali.

Zašto, onda, Američka amabasada i amamb kuva bosanski lonac, a soli potok?

Presa Srbe. Niko od Zapada ne može da prežali što su morali međunarodno priznati Republiku Srpsku i ostaviti ove Srbe sa ove strane Drine. Srbi im smetaju u njihovom nacističkom, protivrsukomteritprijalizmu.

Kljuka plivadonima muslimane. Oni su im jedini saveznici. Oni se jedini priklanjaju.

Zavađa Srbe, Hrvate i muslimane. Jer se tako lakše upravlja i manipuliše. Kalajiše BiH.

Republika Srpska treba da radi svoje i nijednog trena ne smije da zadrijema na putu samostalnosti.