Vasić: Anarhisti opozicije u Narodnoj skupštini Republike Srpske prave generalne probe

205
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Anarhija koju su izvodili tri jahača apokalipse, i jedna jahačica, a koju je dopustilo i omogućilo skupštinsko rukovodstvo, tipična je šarpovska manifestacija rušenja vlasti.

Četvoro anarhista, troje mladih i jedan stari seronja, nisu u okviru razuma. Oni bi trebalo da idu na provjeru. Jer, ne bi prošli psihološke testove ni za padobrance. Niko ne može da bude siguran da bi svako od njih otvorio svoj padobran.

Anarhija u Narodnoj skupštini Srpske nije samo kreacija troje mladih bolesnika, majmuna parlamentarne džungle. Akcija je temeljno pripremljena i interno i eksterno.

Zato se, sinhronizovano, pojavio Avdo Avdić, koji je sa Vaskovićem, pridodati paraposlanički dvojac opoziciji SDS-PDP, sa navodno pravom varijantom teksta koji je poslan u Birsel NATO.

Provokacije sa skakanjem malog majmunčeta po skupštinskoj sali i unošenje zastava NATO pakta, instruisani su skečevi.

Ovakvom scenariju niko se nije mogao suprotstaviti u SDS-u i PDP-u. I da je htio. Najvjerovatnije, niko do kraja, osim Borenovića, nije ni znao šta će sve majmuni da rade po virtuelnim skupštinskim lijanama.

Ovo džinšarpisanje po Skupštini platiće ŠIB, opozicioni trio zla – Šarović, Ivanić i Borenović. Niko drugi. Ogromna većina javnosti jasno vidi da rade protiv Republike Srpske.

SDS, kao srpska opoziciona stranka, neumitno propada. PDP će zaržati svoj kvantum lažnih progresivaca i svakovrsno nezadovoljnih. Možda bi nešto postigli kod javnosti i svojih birača, ako bi se, ŠIB, ogradili od anarhije u Narodnoj skupštini. Ali. Oni to više ne smiju da učine i kad bi htjeli.

Uglavnom. Ovo je jedna od generalnih proba prediznorne opšte anarhije na koju se računa i koja će uslijditi. I za lokalne izbore, u Banjaluci. I za opšte.

Dodik je pogriješio što je pristao na slanje papira Briselu. I tako omogućio čitav niz dezinformacija i manifstacija koje na okupu drže sve nezadovoljne.

Savjet ministara, SNSD-ovo učešće u njemu, mala je cijena za ovu anarhiju, za sijanje sumnji da se pristalo na NATO, za promociju izdaje Rusije… Dodik je trebalo da ostavi Savjet ministara srpskim izdajnicima, da se blanširaju još tri godine.

Cijeli projekt drži okupljene one koji su protiv.

Oni nikada neće imati broj da pobijede, glasovima, na izborima, ali njihovo trajno održavanje će se jednom poklopiti sa drugim okolnostima i vlast će biti uzeta, oteta ili izgubljena. Što nije problem.

No je problem to što će to biti početak rušenja Republiike Srpske. Anarhija u Narodnoj skupštini samo je jedan korak rušitelja Srpske.