Vasić: Anarhistički analfabet Stanivuković dio je PDP-ovog projekta rušenja Republike Srpske

335
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

PDP ništa, od osnivanja, nije učinio za Republiku Srpsku. Nije, čak, za nju htio ni u vlasti da bude. Ali je zato sve učinio za Sarajevo.

PDP i Ivanić projekt su Zapada.

Borenović je tu da bude vještački predsjednik stranke, pored počasnog.

Stanivuković je tu da skače okolo ko malo majmunče. I da to široke narodne mase primijete.

Partiju demokratskog progresa ne zanima Banjaluka. Inače bi imali stranačku organizaciju potrebnu glavnom gradu i ovolikoj opštini.

Ne zanima ih ni Republika Srpska. Inače bi imali jake organizacije barem u dva-tri velika centra u Republici.

Zato i Ivanić i Borenović i Stanivuković pričaju o krahu Dodika i njegove politike. Što nema nikakve veze sa mjestom gradonačelnika Banjaluke.

Zato Stanivuković ide okolo, po prijateljskim medijima, u koje se ubrajaju i Vučićevi, i propagira propast Dodikove politike.

To je, u stvari najava akcije za potčinjavanje Republike Srpske.

Nikoga u tim okolnim medijima, koji mu daju priliku, ne zanima Banjaluka, pobjeda u Banjaluci i šta će se uraditi u Gradu. Svi se oni naslađuju nad gubitkom SNSD-a i Dodika u Banjaluci.

Ta propaganda će se nastaviti cijelo vrijeme do opštih izbora. Uz sav mogući aranžerijum – od protesta, anarhije, ulaska u Skupštinu, zauzimanja Gradske uprave, rušenja i paljevine… zavisno od razvoja situacije i mogućnosti eksternih snaga.

Glavna orijentacija je da se dokaže da je sva dosadašnja vlast Republike Srpske slijepi kolosijek, da je to provalija, da je to protiv Srpske, da je potrebno da se sve učini za saradnju sa Sarajevom i Zapadom i da se Republika Srpska istopi u evropskoj integrativnoj EU i NATO BiH.

To što Malo Majmunče sada trči okolo i izjavljuje o genocidu u Jasenovcu a negenocidu u Srebrenici peglanje je imidža na osnovu popularnosti pobjede u Banjaluci.

To je znak da se računa na dugoročnu aktivnost. I da je okolina u saučesništvu.

Vidićemo koliko će osuda iz Hrvatske stići po snovu genocida u Jasenovcu, iz Sarajeva, po osnovu negenocida u Srebrenici, iz Vučićevih beogradskih i zapadnih medija i Crnih žena, po osnovu Srebrenice.

A Grad Banjaluka. Banjaluka je dobro popušila.