Vasić: Bolesna opozicija u Republici Srpskoj ne može pobijediti, mora čekati da i SNSD oboli

387
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Nisam ljekar ali redovno pogledam stanje opozicionih pacijenata. Ostala navika.

Nisam mislio da je stanje tako teško, dok Trebinjski Davitelj nije javno istupio i našao se uvrijeđen i iznenađen. Mislio je da je Premijer liga. Pa ako nije Premijer, onda Prva liga. A Malo Majmunče ga svrstalo u Drugu ligu.

Kukanović je zakukao što mu niko nije zahvalio što je iz Trebinja potegao u Banjaluku da drži govor. U područjima gdje svako priča idaninoć, samo budala misli da je neki govor važan.

Nu. Kukanović je otkrio suštinsku stvar.

Šta ima taj Analfabet da bude samo po mandata i ide na drugo mjesto. Oće da bude i kandidat za predsjednika Repubike a ja ni za člana Predsjedništva BiH ne mogu. Tako nekako.

Sad će da me zovu a ja ću da, pod Platanima, pijem kavu. I svakom ko naiđe, nazivam Boga, jer me svi znaju i vole me. A gradonačelnik će svakih pola časa da dolazi i pita, Vukane, brate, trebal ti šta. Ne treba, brate, Vasić mi plaća janjetinu na Mosku, evo dobio sam kila.

Prije toga je Lažna Odbornica, LJJ, Lepa Jela Jelena, rekla da ne može Nešić tu da se opozocioniše ko kakva kurva i da ona, kad bude predsjednica Republike, neće njemu dati mandat.

Onda je Radović, Bankar Adut, prešao u SDS. Mirko ga odmah ustoličio za zamjenika predsjednika stranke. Ja se, odmah, puknem po čelu. Pa znam i ja Mirka. Mogo sam ja da to budem. Onda, u Debeljacima, sašaptavaju se – eno zamjenika, ustante.

Dobro, Mirko postavlja svoje ljude. Zna da mu se klimataju na stolici nogare.

Javnost SDS-a je nezadovoljna. To je otvoreno rekao Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora. Jedini, još, u SDS-u, na koga se može računati da bi mogao spasiti stranku. Čak i ako bi nakon uklanjanja Šarovića, imala neki pad. Ali treba mu velika unutrašnja pomoć.

Bankar Adut ničim nije mogao zaslužiti mjesto potpredsjednika stranke. Bilo koje. Kao da je trideset godina u politici i stranačkom aktivizmu.

Očito je to projekt. Pa su ga utrpali u SDS.

Dakle.

Radi se o SPD*. Koji misli pobijediti SNSD, 2022.

To ne mogu da izvedu ovim bulumentarijumom bolesnika, neobrazovanih za politiku, neobaviještenih o društvu i trendovima, nezainteresovanim za Republiku Srpsku, bolesno ambicioznih, naricoidnih i japajaških.

Koji ne znaju čak ni to da se protiv glasa samo jednom.

Kada se Ivanić i Šarović uključe u proces, ima da se useru od muke. Kukanović je malo kmecalo, šta će s njima biti.

SNSD, za pobjedu opozicije, treba dobro da oboli. Da se dogode raskoli. Svega toga nema dok je vlasti. Mada je Dodik obavio dobre predradnje.

*SPD. Skup Pojedinačnih Dijagnoza.

Dugo sam živio, odrastao, na selu.

Psi laju godinama, dan-noć, ima ih na stotine.

Ali. Nijedan od njih nije pomislio da je slon.