Vasić: Mladen Ivanić, unitarizator, protiv izbora Republike Srpske

25
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Mislio sam da je Borenović najmoćniji čojek opozicije Republike Srpske. Kad se javi ingleski guru, kralj otetih poreza, car PDV-a, knez prenosa nadležnosti, srpski Ešdaun, Mladen Ivanić, u kripto svijetu poznat kao jedan račun PDV.

On misli da opozicija Republike Srpske ne treba da ide na izbore ako Republika Srpska donese svoj izborni zakon. On, doduše, kaže: Ako Dodik donese…

Ivanićevo obrazloženje je politički djetinjastvo. Kao i sva ostala obrazloženja programiranih izdajnika, Šmita, američkog ambasadora i sitnih zapadaških tutora ovdje.

Guru kaže: Zašto ići na izbore kad će Dodik da pobijedi?

Mogu da teoretišem da izbore ne dobijaju BiH zakoni, Šmitovi, bojkoti… dobijaju ih političari koji uspostave vezu sa narodom, sa biračima.

Nu.

Guru želi nešto drugo da postigne. Isto kao i Đilas u Srbiji. Tamo opozicija najavljuje bojkot Beograd izbora, kobiva nezadovoljna ovim i onim. Ali, cilj je da se zadrži Vučića na vlasti, da se njegov položaj ne okrnji i da se sačuva sadašnji odnos snaga i mozaik unutar opozicije u Srbiji.

Ovdje, u Republici Srpskoj, Ivanić želi isto. Da se zadrži zapadaški pokrov nad Republikom Srpskom. Nametnute halucinantne izmjene Izbornog zakona, od strane Kita Šmita, upravo je pokrov nad Republikom Srpskom.

I cilj je da se sačuva opozicija u Srpskoj. Jer svi događaji koji tamo, unutar nje, teku, ne slute na dobro.

Na ovim lokalnim izborima može da doživi pretpotop, a na sljedećim opštim opšti potop.

Ivanićev cilj je da pomogne da se Republika Srpska drži ukolijenčena dok ne nastupi konačan slom.