Vasić: Ni BiH, ni Bosna, ni Sarajevo, ni Bakir nisu srpski, ali jeste Republika Srpska

48
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Lafo politička izjava, tišurafo državnička, Bakira Izetbegovića o tome da u BiH ništa nije srpsko već je sve zajedničko, toliko je daleko od stvarnosti, da samo odjekuje kao tužni zakašnjeli jauk za nečim što nikad i nije bilo njihovo.

Bosna i Hercegovina je posljedica turskih osvajanja. Posljedica je Austrougarske. Posljedica je greške srpskog kralja i sumanute antisrpske ideje o Kraljevini SHS. Posljedica je AVNOJ-a i lažnog bratstva i jedinstva. Koje je bilo lažno za sve. Samo je Srbima bilo svetinja.

Dakle. Bosna i Hercegovina je posljedica lakovjernih i neorganizovanih Srba. BiH je posljedica raspada SFRJ.

Velike sile su morale da je ostave kakotako okupljenu, jer se postiglo skoro sve ono što je bilo namijenjeno Srbima. Protiv Srba.

U Dejtonu je BiH pripremljena za lajt raspad. Ne treba rat kao za SFRJ. U Dejton je otišla Repblika Srpska. Kao država, kao srpska republika. Nije se iz Dejtona vratila kao srpsko-hrvatsko-muslimanska.

Mogu svi da žive u njoj. To nije nikad bilo sporno. Mogu lakše nego u mnogim zemljama EU. Ali će Republika Srpska uvijek da bude srpska. Dok je Srba.

To uviđa jedino Zapad. Zato sve i čini da nas podjarmi, integriše i satare.

Kotlina, Saraj Čador, živi u iluziji da ništa nije samo srpsko a ni Tuzla, ni Bihać, ni Mostar… nisu sarajski.

Bakir Saraj Čador bi, u svom zasljepljujućem unitarizmu, najradije sve podveo pod migrante. Pa, ako budemo dobri, da nam da azil i naseli nas po praznim srpskim imanjima u Federaciji. Tako tretiraju i Hrvate.

Nu. BiH je samo privremena geografija.

Bakiru mogu da besplatno savjetujem, da svakog dana izvikuje da je BiH srpska, i da dolazi u Ferhadiju, u Banjaluci, i na razglas, da se moli za Srbe i Srpsku. Srbi će se, kakve su istorijske budale, primiti.

Tako, možda, može opstati BiH.