Vasić: Primitivna otomanska osionost Komšićevog instalaterijuma smrtna je poruka Hrvatima u BiH

142
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić


Povodom izjava predsjednika HDZ-a Dragana Čovića da će do kraja godine biti usvojene izmjene Izbornog zakona po HDZ-ovom anticivilizacijskom modelu, Demokratska frontra želi saopštiti da takve izmjene Izbornog zakona neće biti usvojene nikad.

Čović i HDZ najmanje zadnjih pet godina obmanjuju sami sebe tvrdnjama da će Izborni zakon po njihovim željma biti usvojen za dva mjeseca, za pola godine, do kraja godine i tim redom.

Godine prolaze a Čovićevog izbornog zakona, najviše zahvaljujući DF-u i historijskoj pobjedi predsjednika Komšića na izborima 2018. godine, nema. Neće ga ni biti, ma koliko Čović i njegove pristalice se samoobmanjivali, i ma koliko se tome nadali politički predstavnici republike Sarajevo, koji su do sada nebrojeno puta ustvrdili da je Čović dobio ono šta traži. Zapravo, koliko je god puta Čović to zatražio toliko je puta politika „republike Sarajevo“ ustvrdila da je to i dobio. Jasno je da Čović nije dobio ništa, a još više od toga je jasnije da je političkim predstavnicima „republike Sarajevo, uistinu žao što nije, jer oni više mrze DF i predsjednika Komšića nego što vole BiH“.

Jedino što je moguće usvojiti jeste DF-ov Prijedlog izmjena izbornog zakona i Ustava BiH koji je upućen u parlamentarnu proceduru, a potpuno je na liniji Mišljenja Evropske komisije, a ne na liniji HDZ-ovih vrijednosti Udruženog zločinačkog poduhvata, navode iz DF-a.


Iako je ova saopćidba napisana amaterski, po principu: „Šefe, jesam ga jeb’o, jelde“, uskosokački, kao da svi svaki dan prate sintagme koje se pojavljuju u Saraj Čadoru, politički naivno i beznačajno, ona jasno govori o političkoj orijentaciji Saraj Čadora, na duži rok.

To je poruka Hrvatima u Federaciji, kao političkom faktoru. Poruka da su Hrvati u opasnosti.

Njihova opasnost je u tome što će se uvijek naći kolabracionist koji će za muslimane Saraj Čadora da igra ulogu Komšića.

Njihova opasnost nije da nestanu u BiH. Oni su u BiH već nestali. Njihova opasnost je da nestanu u Federaciji BiH. A to je, tada, opasnost i za Srbe i za Srpsku.

Hrvati Herceg-Bosne još plaćaju igre Zagreba. Kao i svoju, poslijeratnu, naivu.

Njihova hlebinska škola nasjedanja na sarajske priče o državi.ba, i o potapanju Republike Srpske samoštonije, dodatno su uvećali račun za naplatu.

Nisu reagovali kada je pravljen „državni“ Izborni zakon. Sada im Demokratska fronta poručuje da je to nepromjenjivo.

BiH puca po linije međuentitetske granice. Čak i u banalnoj i maglovtoj stvari kao što je vakcina za koronu.

To je za Hrvate opasnost. Jer. Ako samo jedan dan popuste u borbi i oprezu, potonuće.

Jedini način da se BiH, Srbi, Srpska, Hrvati, Herceg-Bosna, odbrane od sarajevske neootomanske unitarstičke najezde, jeste praktično-politička saradnja hrišćana u BiH.

To je logičan zaključak. Jer na BiH juriša agresivni islam.

U ovih više od dvije decenije mog zalaganja za treći entitet i saradnju Srba i Hrvata, stalno sam nailazio na mrzilačku odbojnost. Ustaše, Jasenovac… što je značilo poruku da je bolje biti sa muslimanima. I Sarajevom. Sarajevo naročito poželjkuju oni koji su rođeni, i preci im, u Sarajevu i okolo.

Ljudi jednostavno ne vide da je na sceni, prvog dana poslije Pariza, islamizacija BiH.

Poslije svih muslimanskih istrebljenja, Srbi još nasijedaju na bajramsku baklavu. A ne znaju da su u ustaškim hordama, ogromne koljačke poslove obavili muslimani. I u BiH i u Hrvatskoj.

Ovdje se ne radi ni o Srbima ni o Hrvatima. Radi se o opstanku Srpske i Srba.

Srbi i Srpska, trenutno, u ovim decenijama, nisu ugroženi od Hrvata BiH. Već od Saraj Islama. To se mora razabrati danas i za narednih nekoliko decenija.

Hrvati moraju da razaberu da su u mnogo nepovoljnijoj poziciji od Srba. Stoga, moraju zajedno da sistematski blokiraju zajedničke institucije, koje su, redom, nedejtonske i protivustavne.

Svaka odluka na nivu BiH, radi protiv Srba i Hrvata.

Svaka.