Vasić: Prizemna indoktrinacija muslimana BiH ostavlja tu zajednicu iza vremena

29
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Istorijska greška muslimana BiH nije u tome što su, u raspadu SFRJ, ušli u kolaboracionizam, kao toliko puta do sada. Već je u tome što su ušli u kolaboracionizam sa onima koji nisu tu.

Djelotvorno je bilo kolaborisati sa ustašama NDH i nacistima Hitlera. Bili su tu, u Sarajevu. Ubijali Srbe. Omogućili i njima.

Djelotvorno je bilo kolaborisati sa komunistima. Bili su tu. Dobrice jedne, dali svaku vrstu oprosta i ravnopravnosti. Pod komunistima su dobili književnost, vjeru, naciju, socijalističku republiku.

Kolaboracija sa Zapadom, pogubna je. Ona je daljinska, virtuelna.

Zapad je poslao Šmita da ga zastupa. Muslimani su, valjda, sada shvatili da je to ponižavanje. Bolje da nisu. BiH će se lakše raspasti.

Ogromni slojevi muslimana BiH, sve nove generacije a dobar dio onih koji su iz rata izašli kao svježe punoljetni, zagađeni su vještačkom borbom protiv Srba, Srpske i Srbije, sada i protiv Hrvata, HNS-a i Hrvatske, protiv nekog vještačkog, vještičijeg, jugoslovenstva, kojeg vide u „Balkan openu“ i u svemu što nije EU/NATO.

Vidim, napadaju Konakovića, koji je lider PAA (politički amater analfabet) što je rekao da je „Balkan open“ možda dobar jer bi u „Openu“ bilo pet miliona muslimana.

Javio se izvjesni Denis Grac. Kaže, Srbija mora da se izvini, inače ni korpu neće sa anamonjima da dijeli u „Lidlu“. Dakle, krajnje simbolično i žalosno, politička svijest je stigla do „Lidla“.

To priviđanje Srba u raznim oblicima, samo je vrh ledenog brijega. Na površini je činjenica da su se muslimani BiH zavadili sa Srbijom, sa Srbima i Srpskom, iako nisu imali potrebe jer su već demonstritali opetovanu nakanu da ih istrijebe, pa nisu uspjeli, zavadili se sa Hrvatima, koje nikada nisu ni miruvili, samo su ih koristili za istrebljenje Srba.

Svijet ide dalje. Srbija ide svojim putem. Čak i kad je najgori, on nema veze sa Sarajevom.

Hrvati BiH idu svojim putem. Hrvatska je, za Sarajevo, već zamakla iza okuke, neće je više viditi.

Republika Srpska ide svojim putem. Putem unutardejtonske ili potpune samostalnosti.

Kuda idu muslimani BiH? To je nemoguće detektovati. Osim uviditi da zaostaju na tim putevima.

Nemoj da bi se ko sažalio.