Vasić: Sankcije Dodiku i Cvijanovićevoj samo su početak, Republici Srpskoj potreban nacionalni i državni savjet

198
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Inglezi vode glavnu riječ u EU. Pa i na Balkanu. Zato su i izašli iz EU. Nikog ne možeš zaključati svana ako si u sobi sa njim.

Fon der Jelena služi samo da se lažno čudi lažnim leševima u Buči. I da ne buči puno.

Opozicija, juče, u Narodnoj skupštini, nije podržala veto srpskog člana Predsjedništva. To nije efektan politički potez ali jeste izdaja Republike Srpske. Srpska izdaja.

Šuvaljiva opozicija u Srpskoj, poznata kao prljadika, truli panjevi koji, ponekad, svijetle noću u šumi, dosad je bila krajputaško-provincijalno izdajnička. Sada je postala zapadno-izdajnička.

Neosporno je da su insistirali kod svojih Ingleza da se uvedu sankcije predsjednici Republike Srpske, dakle ne otpravniku vozova na željezničkoj stanici Doboj Novi, i srpskom članu Predsjedništva BiH.

Sankcije su bezvrijedne jer ih se nema zašta sankcionisati. Oni nemaju tankere za prevoz ruske nafte i ne proizvode tenkove za RF.

Nu.

Sankcije su simbolička strateška najava. Krajnje ofanzivan potez.

Treba očekivati sankcije i prema Republici Srpskoj, Institucijama, opštinama i gradovima, obustavljanje i sprečavanje finansijskih tokova…

Opozicija u Republici Srpskoj talambasno podržava Vučića i divi mu se.

Džejlen Trivić nebulozno izjavljuje kako Vučić nije otvorio 150 fabrika u Srbiji gurajući prst u oko svijetu.

Takvu uzlaznu felacionu krivulju ne bih očekivao od jednog doktora ekonomije. Osim ako nije produkt ingleskog aranžmana povezivanja opozicije Srpske sa Vučićem.

Sveto trojstvo. Vučić-Đilas-opozicija Srpske.

Treba očekivati da pred izbore u oktobru Vučić otvoreno i javno podrži opoziciju Republike Srpske. I dosad je davao znake da je za celovitu BiH a za podeljenu Srpsku.

Ingleski Zapad će krenuti da izoluje Republiku Srpsku. Instituti EU će tu biti priručne alatke.

Republika Srpska je preživila sve i ne treba da se uzbuđuje. Ali treba da se pripremi.

Potrebno je formirati nacionalni državni savjet i raditi potrebne studije koje mogu poslužiti kao podloga djelovanja u raznim situacijama.

SNSD, kao jedina nacionalna stranka u Srpskoj, mora zaći među ljude i objašnjavati izdaju koja nam je u njedrima. Sad je čas da se okupe svi nacionalni glasovi.

Srpski član Predsjedništva treba ulagati veto u Predsjedništvu i iznositi ga pred Narodnu skupštinu.

Da se izdajnici bolje vide.