Vasić: SDS je odvedena u zarobljeništvo, Šarović je smještajni upravnik

162
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Mirko Šarović nije glup, ali mora.

To je najkraće objašnjenje sinoćnje sramote za Srpsku demokratsku stranku (SDS), da njen predsjednik neko usrano priznanje prima iz ruku Stipe Mesića, potvrđenog srbomrsca, mrzitelja Republike Srpske, sarajskog-muslimanskog plaćenika, Zapadnog lobiste i otvorenog rušitelja Dejtonskog sporazuma.

U Banjaluci.

Ako se Šarovićevo pregalaštvo u Savjetu ministara, ta svakodnevna težnja da njegovo minisarstvo bude prepoznatljivo, mogla objasniti prigradskom inferiornšću, srpskom prisarajskom podsvjesnom ljubavi prema Saraj Ćaršiji, jer se željom za stabilizacijom i usponom SDS-a ne može objasniti sinoćna banjalučka samogiljotina Šarovića, može se objasniti samo time da on ostaje igrač Saraj Čadora i da kao miraz, sa sobom, vodi i Srpsku semokratsku stranku.

On, dakle, nije imao hraborsti, ni moći, da nekom nakupcu sitnim priznanjima, barem, kaže da neće da to prima iz usranih ruku jednog legionara protiv Srpske.

Foto: N1

Srpska demokratska stranka je u velikoj opasnosti. Na lokalnim izborima, sljedeće godine, nema šta izgubiti, jer već odavno je jasno da ne može ništa dobiti.

SNSD, ako bude htio i znao, za tri godine, na opštim izborima, izvešće lagani skupštinski potpop SDS-a i tako je učiniti TDS-om. Tadićeva Demokratska stranka (mislim na Srbiju).

Činjenica i slika iz harakirija Šarovića u prisustvu Stipe Mesića, ostaće u svijesti podsvijesti birača, i članstva SDS-a, ubjedljivija i urezanija više nego bilo kakav stranački program ili prokalmovan stav.

Srpska demokratska stranka treba najprije da svrgne Šarovića i izabere nekoga ko može da posveti deset godina teškog udarništva za tu stranku. Nekoga ko će sa visine, i blagim izrazom gadljivosti na licu, da gleda na Saraj Čador i Zapad. A ko će da prema SNSD-u, stvori otpor nacionalnim političkim programom za Repbuliku Srpsku.

Dabome da je to nerealno. Jer, to u SDS-u, više nema ko da učini.

Do opštih izbora u Srpskoj, ostaće ovakvo žalosno stanje.

Mirko Šarović, predsjednik bez stranke. Srpska demokratska stranka, bez predsjednika.