Vasić: Šta dobijate Inckovim genocidom?

559
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Pobjedu na Eurosongu, kosmodrom za Mars, mjesto u EU…

Nažalost, ni motokultivator, ni plastenik, ni novu sećiju…

Dobijate novu dozu laži o sebi. Laž nastavlja da vas prati i da vas sputava. Još od turskog doba. Pa austrougarskog, pa ustaškog i nacističkog, pa zavnobiškog i srepubličkog. Presudno je da uvidite da je to konstantna silazna putanja.

Dobijate novi tor. Sada imate obavezu da sve oko sebe primoravate da priznaju genocid. Genocid koji mora da se priznaje, nije se dogodio. On je, istovremeno, dnevnopolitička lizaljka i istorijsko bespuće. Ako ih sve primoravate, vi se izolujete. Ako se izolujete, vi postajete autistična skupina. Svodite se na vjersku grupu. Sve manje šanse imate da postanete nacija. A bez nacije ne možete imati ni državu. Bez nacije ne možete živiti sa drugim nacijama u istoj državi. To je i sada vaš temeljni problem. Zato nastojite da teritoriju očistite od Srba i Hrvata, misleći da će teritorija, tako, da postane država. Neće.

Gubite i moguće saveznike. Niko neće ozbiljno, civilizacijski i istorijski, da sarađuje sa nekim ko na sebe navlači pokrov žrtve i od toga čini glavnu referencu.

Smještate sebe, muslimane u BiH, u virtuelnu društvenu mrežu Zapada, u virtuelni rijaliti. Vi još uvijek vidite sebe u vijestima Kristijan Amanpur. Sada će vas štitit Fejsbuk i Tviter. Koga su oni štitili, njemu ni Bog ne može pomoći.

Postajete manipulativna alatka. Zavisite od Zapada. Sve što Zapad bude tražio, ispunićete. Ili će reći da će reći da nije bio genocid. Mada vam ta pozicvija nije strana ni teška.

Pretvarate Srbe, a i Hrvate u hrišćane. Ujedinjujete ih. To je za vas, dugoročno, mnogo veći problem od toga što ste ih, u raznim etapama, kategorizovali kao agresore, okupatore, genocoidaše…

Okrećete Srbiju i Hrvatsku protiv sebe. To, dosad, niko nije probao na usranom Balkanu.

Nemate saveznika. Čak ni u Turskoj. Varka o Merkel-Bajden osovini, na nivou je sokaka. Rusija i Kina su vam poslali dovoljne znakove. Ne zato što ste bitni, već da vam kažu da Amerika i Njemačka, nisu zvijezde vašeg rijalitija i nisu toliko zvijezde koliko ih vi vidite. Amerika više ništa ne može da učini u svijetu. Njemačka zavisi od Rusije i Kine.

Ako Sandžak i Veliki Vođa Mua Zuki ne stanu iza vas, jebajga.