Vasić: Sudbina SDS-a u šakama je SDA

131
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Piše: Rajko Vasić

Dženaza. Ahiret. Mauna جنّة. Ništa dženet.

Kako je 130.000 birača dalo dozvolu da Srpska demokratksa stranka vodi probosansku politiku. Podbosansku politiku. Javni felacio. Nisu ni dali dozvolu. Glasali su za jedan od tih dva pojma. Srpska. Demokratska.

A Rukovoditeljstvo SDS-a, potom, radilo je posve nešto drugo. Kao i ono prije Šarguzija. Pa su izgubili 50.000 glasova tih birača. Zato se politika Šarguzija, u ime SDS-a, kategorizuje kao izdaja.

Da su birači glasali za takvu blisku saradnju, kolaboraciju i potčinjenost Sarajevu, Stranci demokratske akcije, to ne bi moglo da se karakteriše kao izdaja. To bi bio nacionalni problem.

Zašto SDS-ova sudbina ne zavisi od političkog mozaika i scene u Srpskoj? Zato što svoj proizvod ne prodaje na ovdašnjoj pijaci? Ni političkoj ni nacionalnoj?

SDS, Šarguzi, čovjek koji je naguzio sebe i cijelu Srpsku demokratsku stranku pred Bakirom, dobio je tezgu na Marijin Dvoru. Služi SDA bakirašima.

Taj najam je daleko od koalicije, programske saradnje, čak i od kolaboracije. To je potpuna predaja Srpske demokratske stranke, bakirašima na volju i korištenje.

Šaruzi je stavio Srpsku demokratsku stranku u poziciju Komšića. Da bude pomagalo u borbi protiv Srpske.

Kada se vrati film nazad, SDA je tako koristila i upropastila sve na sarajevskoj političkoj sceni. Lagumdžiju i SDP. Silajdžića i Stranku za BiH. Čitavu galeriju malih stranaka, Naša stranka, vaša stranka, njihova stranka… Demokratsku frontu i Komšića.

Komšić je pušćan niskurac.

Fahro i SBB se još drži, ali se Fahro povlači.

Sve te stranke su podržavale SDA. Samo su u kratkim pauzama za šminku pričale zaniljmive priče koje ne spadaju u međedovinu, bukovinu, na bakirašku scenu četiriprstaša.

Jer. SDA je mistik sekta, ful fundametalik. Nije klasična politička stranka. Stoga niko sa njom nema neku političku šansu.

Pošto u SDS-u nema, više, nacionalnog jezgra, srpskog jezgra, demokratskog jezgra, Šarguzi će odvesti Srpsku demokratsku stranku izvan srpske istorije.

Čak i u slučaju nekog prevrata u SDS-u, ili rascjepa sa većinskim otcjepljenjem, malo se može postići.

Nekroza je počela odavno.