Vasić: Zavaravanje bosanskih muslimana ratom za „našu Bosnu“

30
Foto: Rajko Vasić

Piše: Rajko Vasić

Bakiraška kajmak-klika uspješno održava svoju čador-vlast zahvaljujući činjenici što su, još sa Alijom Izetbegovićem, muslimansku sirotinju raju pretvorili u duduk dunjaluk. I što to uspješno i danas zadržavaju.

Ne treba nikakav dokaz. Dovoljno je znati da se muslimanska politička nomenklatura, kao i svakodnevni ljudi, neprestano bave Srbima i Hrvatima. A Srbi i Hrvati, ne bave se muslimanima.

Ta najvidljivija posljedica masovne zatucanosti omogućuje dobar receptor za Bakirove povremene trezorske zapise u vidu prijetnji ratom.

On je, ranije, nabrajao haubice, pominjao druga oružja, a nedavno je rekao da su prebrojali koliko kojih imaju za rat, od dronaša do onih gađača lukom i strijelom.

Muslimani, nekad smjerni komunistički poslušnici, pošto ih komunizam nije kažnjavao za saradnju sa Hitlerom, ustašama i NDH i za zločine na Srbima, kad je došao raspad SFRJ i kada je Alija žrtvovao mir za BiH, vidjeli su svoju šansu u dovršetku istrebljenja Srba, kao i Hrvati, i osvajanju cijelog Bosna sandžaka za sebe.

U ratovima, besmislenim po sebe, izgubili su sve. Dobili lažni genocid Srebrenica i pet kantona.

Sada im ta gubitnička podsvijest nalaže novu agresiju.

Neka budala u Sarajevu pominje dva vagona Hrvata.

Nove generacije muslimana, koje ne znaju ništa, osim mržnje prema Srbima i Hrvatima, bez sumnje, spremne su rat. To bi im bila kakva-takva uspješna egzistencijalistička zamjenica. Jedna vrsta lažnog izlaza.

Sve drugo, što je moglo, otišlo je iz te naše Bosne.ba.

Išli su i u ratu za BiH. Najviše u Srbiju pa dalje. Mnogo ih se nakupilo oko šarafa na globusu.

Muslimani nemaju više komunističke generale, koji su prošli vojne škole i bili profersionalno obučeni za vojsku i rat. Njihov najveći školovani domet je kod Bakira Izetbegovića. On ima vojnu trezor akademiju.

Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća obrane, više, nema. Ni HOS-a u Sijekovcu. I da ima, neće biti na muslimanskoj strani.

Muslimani u svijetu, na Bliskom istoku, saveznici su sa Rusijom.

Samo ova muslimanska enklava u BiH, zavadnička je na sve četiri strane.

Šta može učiniti NATO? Ništa.

U takvoj situaciji, jadno izgleda Bakirov poklič – „prebrojali smo se“.

Kao što je jadna sudbina muslimana BiH, ako se nastavi takva izolacionistička, autistična orijentacija, koja se manifestuje kao nemogući unitarizam oplođen nepostojećim evropskim vrijednostima.