Veličanstvenim vatrometom završen Svesrpski sabor

5
Foto: Uroš Arsić/Mondo

Vatrometom iz Parka Republike Srpske na Novom Beogradu večeras je završen Svesrpski sabor „Jedan narod, jedan sabor – Srbija i Srpska“.

Veličanstveni vatromet je priređen na lijevoj obali rijeke Save.

Vatromet su posmatrali i predsjednici Republike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, te najviši zvaničnici Srpske i Srbije sa Beograda na vodi, gdje je Vučić priredio koktel za zvanice.

Prethodno je upriličena i velika bakljada sa Starog savskog mosta u Beogradu.

Foto: Uroš Arsić/Mondo

Prvi Svesrpski sabor održan je danas u Beogradu, a na njemu su učestvovali predsjednici Repblike Srpske i Srbije Milorad Dodik i Aleksandar Vučić, najviši zvaničnici Srbije i Srpske, predstavnici Srba iz regiona i velikodostojnici SPC.

Sa skupa je poručeno da je srpski narod uvijek bio i nastaviće da bude bedem u odbrani istine i istorijskog nasljeđa.

Dodik: Uspije narod koji brani svoj identitet

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je večeras da uspije onaj narod koji se usudi da brani svoj identitet.

Dodik je istakao da će se srpski narod koji je u prošlom vijeku izgubio pola svog stanovništva sigurno ujediniti ovog vijeka, a da danas ima dvije države – Srbiju i Republiku Srpsku.

Dodik je istakao da država ne znači samo teritoriju, stanovništvo već ljubav prema njoj.

– Odnosi Srpske i Srbije nikada nisu bili ovako suštinski i puni razumijevanja do Aleksandra Vučića – rekao je Dodik u obraćanju ispred kule „Beograd“.

On je ponovio da će 15. februara da se obilježava dan državnosti Republike Srpske i Srbije.

– Ovdje sam da se zahvalim svima vama koji ste dali nesumnjiv doprinost – rekao je Dodik i dodao kako Srbija i srpski narod nisu imali državnika kao što je Vučić.

Vučić: Mudrom politikom borićemo se za ostvarivanje nacionalnih interesa

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je večeras predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zato što se, kako je rekao, uvijek borio, trudio i dao sve od sebe da sačuva Srpsku u gotovo nemogućim uslovima.

– Ja se hvalim investicijama, meni je lako, ali njima je desetostruko teže iz milion razloga. Čestitam vam na tome što ste sačuvali ognjišta našeg naroda – rekao je Vučić u Beogradu, gdje je danas održan Svesrpski sabor.

On je ponovio da će od danas svaki ministar Srbije ići u prvu zvaničnu posjetu u Banjaluku i obrnuto, naglasivši da su danas postavljeni dobri temelji za budućnost.

Vučić je rekao da će se Srbija mudrom i pametnom politikom boriti za ostvarivanje nacionalnih interesa.

– Ukoliko neko pomisli da na bilo koji način ugrozi opstanak Republike Srpske, niko ne treba da sumnja na kojoj strani će biti Srbija – istakao je Vučić.

On je izrazio zadovoljstvo što srpski narod ima svoju nezavisnost, slobodu i što je u stanju da sam donosi odluke.

– Uveren sam da ćemo sačuvati slobodu i Srbije i Republike Srpske – istakao je Vučić.