Višković donirao vaskršnje pakete za Dnevni centar za djecu u riziku i Roditeljsku kuću „Iskra“

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković donirao je vaskršnje pakete za djecu koja borave u banjalučkom Dnevnom centru za djecu u riziku u kojem trenutno boravi 48 korisnika.

U paketima su poklon paketići za najmlađe, te voće i druge namirnice neophodne za ugodniji boravak djece u ovom centru.

Socijalni radnik u Dnevnom centru za djecu u riziku Boris Makarić zahvalio je za donaciju i istakao da je riječ o veoma važnoj pomoći za sve korisnike.

Prema njegovim riječima, Dnevni centar često ima pomoć predstavnika institucija.

Foto: vladars.net

Makarić je rekao Srni da u Centru trenutno imaju 48 korisnika iz 28 porodica.

– Patologija porodica je raznolika. Sada imamo djecu iz porodica gdje je u procesu razvod braka, djecu iz porodica gdje je brak već razveden, djecu žrtve nasilja i slično – rekao je Makarić.

On je dodao da Dnevni centar radi svakim danom od 9.00 do 17.00 časova, te da su djeci obezbijeđena četiri obroka – doručak, ručak i dvije užine.

– Imamo veliki broj radionica rekreativnog, kreativnog i zabavnog tipa. Konstantna psiho-socijalna podrška je obezbijeđena za svu našu djecu i njihove porodice – napomenuo je Makarić.

Makarić je podsjetio da je Dnevni centar za djecu u riziku usluga koja je pokrenuta 2011. sa partnerima – Centrom za socijalni rad Banjaluka i Međunarodnom organizacijom „Spasimo djecu“, te da je do sada kroz pružanje usluga prošlo više od 1.200 korisnika.

Višković donirao vaskršnje pakete za Roditeljsku kuću

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković donirao je vaskršnje pakete za djecu oboljelu od malignih bolesti i njihove roditelje koji borave u Roditeljskoj kući „Iskra“ u Banjaluci.

U paketima su pokloni za najmlađe, te voće i druge namirnice neophodne za ugodniji boravak djece koja se liječe od malignih bolesti.

Predsjednik Udrženja roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ Dijana Berić rekla je Srni da ovo nije prvi put da Kabinet predsjednika Vlade obraduje djecu u Roditeljskoj kući za vjerske praznike, te istakla da će tako biti i ovaj put.

Prema njenim riječima, zahvaljujući Vladi Republike Srpske omogućeno je da djeca u Roditeljskoj kući borave besplatno i da imaju sve ono što ova kuća i pruža.

Berićeva je istakla da je u Roditeljskoj kući trenutno troje djece, a pravo na smještaj imaju djeca iz udaljenijih krajeva Republike Srpske.

Ona je pojasnila da kapaciteti kuće nisu popunjeni jer su djeca koja se trenutno liječe u Univerzitetskom kliničkom centru uglavnom iz Banjaluke i sa okolnih područja.

U ovoj kući podrške djeci oboljeloj od malignih bolesti od početka njenog rada boravilo je oko 120 porodica.

Roditeljska kuća „Iskra“ nalazi se neposredno uz Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, a svečano je otvorena otvorena u junu 2016. godine.