Višković i Pakuretu: Omogućiti povezivanje privrednika Srpske i Rumunije

11
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i novoimenovani ambasadora Rumunije u BiH Anton Pakuretu saglasni su da je u narednom periodu potrebno raditi na povezivanju privrednika iz Republike Srpske i Rumunije, posredstvom privrednih komora, kao i na organizaciji zajedničkog biznis foruma u Banjaluci.

Višković i Pakuretu ukazali su da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje u svim oblastima, posebno kada je riječ o ekonomskoj i privrednoj saradnji, te unapređenju spoljnotrgovinske razmjene, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na današnjem sastanku u Banjaluci ukazano je i na potrebu jačanja saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, te stvaranja jačih veza između univerziteta i akademskih zajednica iz Republike Srpske i Rumunije.

Na sastanku je bilo riječi i o daljem razvijanju bilateralnih odnosa, te mogućnostima unapređenja saradnje između Republike Srpske i Rumunije.

Višković i Pakuretu razgovarali su i o procesu EU integracija, te istakli potrebu da Rumunija podijeli svoja iskustva iz procesa pridruživanja Evropskoj uniji sa Republikom Srpskom i BiH.