Višković i Šeranić u Bijeljini: Pohvale za Bolnicu i Dom zdravlja u borbi protiv virusa korona

16
Foto: Marko Mastilo

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pohvalio je danas bijeljinsku Bolnicu „Sveti vračevi“ i Dom zdravlja za borbu protiv kovida 19 i provođenje vakcinacije i ocijenio da je zahvaljujući dobroj koordinaciji štabova i zdravstvenog sektora izbjegnut najgori scenario u Srpskoj koji je predviđao i do 3.000 kovid pacijenata.

– Sve smo skupa radili, štabovi i zdravstvo, na vrijeme smo reagovali i prošli smo najbolji mogući scenario – rekao je Višković nakon posjete bijeljinskoj bolnici.

On je naveo da Republika Srpska može da podnese najviše 2.000 kovid pacijenata u jednom momentu, a sada ih je nešto iznad 1.200.

– Protesti i nezadovoljstvo gurali su u tu stranu, to je bilo zamka da nas dovedu u poziciju da zdravstveni sistem bude zasićen i da nemamo kreveta, respiratora, doktora i kapaciteta, ali u tome nisu uspjeli – ocijenio je Višković.

Premijer Srpske je nakon posjete bijeljinskoj bolnici rekao da je više nego zadovoljan stanjem u toj zdravstvenoj ustanovi i dodao da je i Dom zdravlja napravio značajan posao, a pohvale za njihov rad iznio je i resorni ministar Alen Šeranić.

Direktor Bolnice Zlatko Maksimović rekao je nakon sastanka da su od početka borbe protiv virusa korona svoj rad prilagodili tako da ne nedostaje kapaciteta, ali i da se nastavi briga o oboljelima mimo virusa korona.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske dosta ulagala u bijeljinsku bolnicu i da očekuje da će tako biti i ubuduće, što će omogućiti napredak i razvoj ove zdravstvene ustanove.