Višković: Izborni rezultati SNSD-a bolji nego prije četiri godine

17
Foto: Vanja Malidžan/Sputnjik

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je Srni da je zadovoljan rezultatima koje je SNSD postigao na lokalnim izborima, jer su bolji nego prije četiri godine.

Višković je naveo da je SNSD osvojio načelničke i gradonačelničke pozicije u 45, od 64 lokalne zajednice, a sa koalicionim partnerima u 48, imajući u vidu da je Ujedinjena Srpska osvojila načelnička mjesta u Stanarima i Bratuncu, a Demos u Šekovićima.

Dodao je da je SNSD izgubio mjesto gradonačelnika Banjaluke i da nije dobio poziciju gradonačelnika u Bijeljini, ali da ne treba zanemariti činjenica da ta stranka ima ubjedljivo najveći broj i glasova i odbornika u skupštinama ova dva grada.

– Niko ne spominje da je SNSD nakon 20 godina dobio Prijedor, a poslije 25 godina prvi put i Gacko. Pojedinci žele da te činjenice žele da stave u sjenu dva gradonačelnika – Banjaluke i Bijeljine. Volio bih da smo dobili i ta dva mjesta, ali nismo, i poštujem volju građana – istakao je Višković i zahvalio građanima koji su dali povjerenje SNSD-u.

On je naveo da je sada na novoizabranim gradonačelnicima Banjaluke i Bijeljine da opravdaju ili ne povjerenje koje su im ukazali građani.

– Legalista sam i prihvatam volju građana, ovo je demokratija – rekao je Višković koji je i predsjednik Vlade Republike Srpske.

Naglasio je da je za Srpsku najvažnije da su protekli lokalni izbori bili pošteni i demokratski, legalni i da je Srpska pokazala da je u vrijeme pandemije sposobna da sprovede izbore na demokratski način.