Višković izdvojio 30.000 KM za kupovinu kuće porodici Obradović iz Modriče

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izdvojio je 30.000 KM za kupovinu nove kuće porodici Obradović iz Vranjaka kod Modriče, koja živi u veoma teškim uslovima.

– Zahvalni smo predsjedniku Vlade i svim dobrim ljudima koji nam pomažu da nam se obezbijedi nova kuća – rekla je Rosa Obradović, koja u Vranjaku živi sa četvoro djece, od kojih je troje sa poteškoćama u razvoju.

Rosu i njenu djecu život nije nimalo mazio, a, zbog porodičnog nasilja, bili su se smješteni i u Sigurnu kuću u Modriči. Trenutno su nastanjeni u jednoj staroj, tuđoj kući u izolovanom zaseoku Vranjaka.

Višković je čuo za priču ove porodice, koju je u medijima pokrenula grupa humanitaraca, a koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, naveli su iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Obradoviće su ovih dana obišli predstavnici kabineta predsjednika Vlade i modričkog Centra za socijalni rad, zajedno sa humanitarcima koji su i pokrenuli ovu akciju.

Već duže vrijeme ovoj porodici pomažu modrički Centar za socijalni rad i humanitarac Dragutin Ignjatović, koji je i pokrenuo akciju da se Obradovićima kupi i opremi nova kuća kako bi se konačno skrasili, svoji na svome.

Zahvaljujući donaciji predsjednika Vlade i pomoći stanovnika Modriče i okoline, Obradovićima će biti kupljena nova kuća u blizini Modriče.