Višković: Priča o NATO trupama Bakirova muzička želja

29
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Bakir Izetbegović ne odlučuje o NATO trupama i da priča o tome da pojačaju prisustvo može biti samo njegova muzička želja.

Višković je istakao da bi Izetbegović trebalo da prihvati BiH onakvu kakva jeste – sa dva entiteta, tri konstitutivna naroda, u skladu sa dejtonskim Ustavom koja samo takva može opstati.

– Ako misli da se odrekne Srba i Hrvata ne može sačuvati BiH – rekao je Višković novinarima, reagujući na poziv lidera SDA Bakira Izetbegovića da NATO i Eufor pojačaju prisustvo u BiH, posebno na području Brčko distrikta.

Višković je rekao da Bakir Izetbegović ne može odlučivati o tome.

– Kakav NATO, kakve trupe i Brčko. Bakir o tome ne odlučuje. To može biti samo njegova muzička želja – istakao je Višković.

Višković je rekao da se ušlo u veliki apsurd, te da se institucije u Republici Srpskoj više zalažu za očuvanje BiH, nego Bakir i njegova klika.

Izetbegović je nakon sjednice Glavnog odbora SDA pozvao NATO i EUFOR da u skladu sa mandatom pojačaju prisustvo u BiH, posebno u Brčko distriktu.

Višković, koji je danas na Jahorini prisustvovao svečanoj ceremoniji otvaranja gondole i ostalih infrastrukturnih projekata, pozvao je 28. decembra na otvaranje radova na izgradnji hidroelektrane „Bistrica“ u Foči.