Višković: Odluka o zahtjevima partija po završetku konsultacija

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će po završetku konsultacija sa predstavnicima političkih partija koje će učestvovati u izvršnoj vlasti odlučiti koji su njihovi zahtjevi realni, a koji nisu.

Višković je rekao da su njegove konsultacije sa predstavnicima političkih partija tek počele i biće nastavljene naredne sedmice.

– Taj prvi krug će trajati gotovo cijelu iduću sedmicu, a poslije toga slijede razgovori sa organizacijama od opšteg interesa, privrednicima i poslodavcima, sindikatima, nevladinim sektorom iz sfere boračko-invalidske zaštite i svima koji su na neki način korisnici budžeta Srpske – rekao je Višković.

Kada bude završen taj prvi krug, on je rekao da će sa javnošću podijeliti informacije o tome šta su zahtjevi i želje grupa s kojima se razgovaralo.

– Naravno da je bilo zahtjeva predstavnika stranaka, ali o tome šta je realno ili nije ću odlučiti kada se završim konsultacije – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je rekao da Vlada prema Ustavu ima 16 ministara, od kojih je osam iz reda srpskog, pet iz bošnjačkog, a tri iz hrvatskog naroda.

– Srpska nema mogućnost da uvodi nova ministarstva i moramo se uklopiti u ustavna ograničenja – rekao je Višković.