Višković: Odluke će biti odmjerene i usmjerene na zaštitu građana

10
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će svaka odluka rukovodstva Srpske biti odmjerena i usmjerena isključivo na to da sva dešavanja i njihov negativni uticaj što manje osjete građani Srpske.

Višković je u uvodnom izlaganju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu bezbjednosnu i političku situaciju u svijetu sa aspekta reperkusija na Srpsku rekao da se pokušava suditi predsjedniku Republike Miloradu Dodiku jer obavlja poslove koji su propisani Ustavom.

– Nepokretna imovina Srpske postala je potencijalni plijen OHR-a i pojedinih centara moći iz Sarajeva – naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, pristup Republike Srpske međunarodnom finansijskom tržištu pokušava se svesti na minimum, s ciljem što brže destabilizacije.

On je rekao da se, kao najnovija metoda, brišu računi iz banaka legalnim predstavnicima Republike Srpske.

– Da li postoje na tom polju ljudska prava, međunarodne konvencije – upitao je Višković.

Predložena tačka dnevnog reda prijedlog je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića, predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.