Višković: Olimpijski centar ne zaostaje za skijalištima širom Evrope

59
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je značaj investiranja u Olimpijski centar Jahorina koji ne zaostaje za sličnim destinacijama širom Evrope, te najavio ulaganja i u druge kapacitete širom Srpske, od Igrišta do Manjače.

– Ako ne ulažete, onda ne možete očekivati ni benefite ni rezultate – istakao je Višković na otvaranju gondole Poljice na Jahorini.

U dvom govoru je podsjetio na kritike kada su donijeli odluku da ulažu u Jahorinu, jer je očito da su, kako je naveo, neki imali druge vizije pa da neke objekte koji su danas dovedeni u top kapacitet, vjerovatno, kako su naučili, u lošem stanju privatizuju za mali novac.

On je istakao da su u pitanju najsavremenije investicije u Jahorinu, gondola na Poljicama koja, kaže, ni po čemu ne može zaostati ni za kojom gondolom širom Evrope.

– Danas je Jahorina prepoznatljiva, u rangu je najozbiljnijih turističkih i skijaških kapaciteta u Evropi, ovdje ima šta da se vidi i ponudi – rekao je Višković i dodao da je za malo više od deset dana od zvaničnog početka zimske sezone više od 20.000 ljudi došlo da koristi sadržaje Olimspijskog centra.

Foto: SRNA

On je sa ponosom istakao da je Republika Srpska došla u poziciju i na Jahorini može da ponudi ono što se nudi u zimskim centrima u Evropi.

– Gradićemo i radićemo u narednom periodu. Naša je namjera da se razvijaju i drugi kapaciteti širom Republike Srpske, od Igrišta pa do Manjače u zapadnom dijelu Srpske. Želimo da gradimo slične kapacitete i ostalim našim građanima ponudimo ovakve sadržaje da ne moraju putovati stotine i više kilometara – istakao je Višković.

Ponosan je, kaže, što će u Jahorinu i u narednom periodu ponovo ulagati, ne samo Republika Srpska, ne samo Olimpijski centar, jer tu, pojasnio je, novac ulažu i domaći privrednici.

– Sa ponosom možemo da kažemo da je Jahorina danas veliko gradilište i da smo došli u poziciju da se za samo nešto više od godinu dana, kada se kvadrat zemljišta prodavao od 80 do 100 KM, danas stiglo do 2.000 evra – naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, to je znak da su na dobrom putu, da imaju dobre vizije, ali i dobar menadžment u Olimpijskom centru koji je prepoznao šta treba da radi i ponudi gostima.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas su na Jahorini svečano otvorili novoizgrađenu kabinsku gondolu „Poljice“, dva šestosjeda, dva ski-lifta i sedam kilometara novih vještačkih osniježenih staza.

Gondola na Poljicama kapaciteta je 3.600 skijaša, a dva šestosjeda mogu da prime 9.400 skijaša.

Foto: SRNA