Višković: Ove godine za zapošljavanje 30 miliona KM

15
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini Srpske da je Vlada, izmijenivši brojne zakone i dajući podsticaje, u proteklom periodu uradila mnogo na poboljšanju uslova u realnom sektoru.

Višković je istakao da je to uticalo na rast plata i povećanje broja zaposlenih, koje je rekordno u Srpskoj.

On je naveo da će Vlada ove godine podsticati zapošljavanje sa više od 30 miliona KM.

Višković je rekao da Vlada za sada finansira tri pokušaja vantjelesne oplodnje i da će razmotriti mogućnost da finansira i četvrti pokušaj, a da lokalne zajednice preuzmu svaki sljedeći.

– To je važno jer su ove mjere donijele pozitivne rezultate i Srpska je dobila veliki broj novih stanovnika – rekao je Višković, odgovarajući na pitanja u okviru skupštinske tačke „Poslanička pitanja predsjedniku Vlade“.

Premijer Srpske je poručio da je namjera donošenja pojedinih zakona bila da se u Zavodu za zapošljavanje razdvoje istinski tražioci posla od onih koji su tu zbog zdravstvenog osiguranja, ali da niko u Srpskoj neće ostati bez prava na zdravstvenu zaštitu.

Govoreći o Univerzitetskom kliničkom centru Srpske, on je najavio da će ove godine biti riješen problem gužvi kada je riječ o parkiranju, te da će u taj projekat biti uloženo oko 30 miliona KM.