Višković: Podrška Studentskom pozorištu za odlazak na Festival mladih u San Francisku

10
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković podržao je sa 20.000 KM odlazak 12 članova Studentskog pozorišta Banjaluka na Festival mladih u San Francisku, ističući da je važno da Srpska na pravi način bude predstavljena na ovom značajnom pozorišnom festivalu.

Višković je danas u Banjaluci razgovarao sa glumcima Studentskog pozorišta Banjaluka koji će sa predstavom „Žilište“ predstavljati Republiku Srpsku na Festivalu mladih u San Francusku u septembru, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković će odlazak pozorišne trupe Studentskog pozorišta u San Francisko podržati sa 20.000 KM, koji će biti izdvojeni iz budžetske rezerve predsjednika Vlade Republike Srpske.

Višković je istakao da je važno da Republika Srpska bude predstavljena na ovom značajnom pozorišnom festivalu za mlade, budući da predstava „Žilište“ kroz muziku i koreografiju opisuje i čuva srpsku narodnu tradiciju i običaje.

Glumice Virdžinija Ugričić, Una Radulović i Teodora Pajić zahvalile su predsjedniku Vlade Republike Srpske na podršci, ističući da je Vlada Republike Srpske i u ranijem vremenu pomagala Studentsko pozorište Banjaluka na gostovanjima u inostranstvu, na kojima su predstavljali Srpsku.