Višković poručio medijima da izvještavaju što objektivnije

10
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas predstavnicima medija da izvještavaju što objektivnije, te daju realne i tačne informacije, jer u tom smislu postaju korektiv u radu Vlade, a sve u cilju dobrobiti svih građana.

Višković je na novogodišnjem prijemu koji je u zgradi Vlade upriličio za predstavnike medijskih kuća rekao da je saradnja Vlade s medijima u ovoj godini bila korektna, obećavši da će takva praksa biti nastavljena.

– Vlada je bila i biće otvorena za sva pitanja važna za građane – rekao je Višković.

Sumirajući rad Vlade u ovoj godini, Višković je rekao da se malo ko može pohvaliti činjenicom da je budžet Srpske za narednu godinu veći od ovogodišnjeg za 168 miliona KM.

– To nije palo s neba, već je rezultat rada svih institucija. Ušli smo u ozbiljne reforme. Očekujem da će biti izazova u tom i u smislu provođenja mjera ekonomske politike, ali i da će 2020. godina biti bolja od 2019. – rekao je Višković.

On je naglasio da je Srpska razlog „našeg opstanka i bitisanja u BiH“, navodeći da očekuje da će rad Vlade u narednom periodu biti olakšan nakon formiranja vlasti na nivu BiH.

Višković je naveo da će predstavnici Srpske insistirati na jačanju domaće proizvodnje, olakšavanju poslovanja realnom sektoru i realizovanju velikih infrastrukturnih projekata i investicija koji su ranije bili blokirani.

Premijer je predstavnicima medija na prijemu poželio poslovni uspjeh i dobro zdravlje, a građanima srećne predstojeće praznike.