Višković: Posjeta Sankt Peterburgu više nego uspješna

8
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Premijer Srpske Radovan Višković rekao je da je posjeta Sankt Peterburgu više nego uspješna.

Rekao je da je na sastanku sa rukovodstvom Nevskog podsjetio da je Srpska raspisala javni poziv za izradu idejnog rješenja za izgradnju gasne elektrane u Zvorniku.

– Naši prijatelji iz Nevskog zavoda su izrazili spremnost i želju da bi nam mogli dati konačnu ponudu da bi došli u Republiku Srpsku na prostor Zvornika jer žele da vide na licu mjesta gdje bi se to gradilo i da nam predlože pravo idejno rješenje za izgradnju takve jedne elektrane – istakao je Višković.

Izrazio je nadu da će boravak u Sankt Peterburgu donijeti određene rezultate za Republiku Srpsku.

– Izazovi u vezi izgradnje Balkanskog toka su prevaziđeni i radovi teku planiranom dinamikom – rekao je Višković na sastanku sa rukovodiocima Odjeljenja za međunarodnu saradnju Gasproma Dimitrija Handoga u Sankt Peterburgu.

Handoga, rukovodilac Odjeljenja za međunarodnu saradnju kompanije Gasprom, je upoznao premijera o aktivnostima kompanije Gasprom i njenim planovima u vezi sa izgradnjom gasovoda „Balkanski tok – krak za Republiku Srpsku“.

Delegacija Republike Srpske posjetila je i kompaniju Biokad zainteresovanu za izvoz lijekova u BiH i gaspromov Zavod Nevski, koja proizvodi gasne i parne turbine.