Višković posjetio porodicu Stojanović u Šešlijama

39
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas Duška Stojanovića, samohranog oca koji živi sa dva sina u Šešlijama kod Doboja.

Za porodicu Stojanović javnost u Srpskoj saznala je prije nešto više od godinu dana, kad je u medijima objavljeno da živi Duško sa dva sina u trošnoj i neuslovnoj kući, na rubu egzistencije.

Medijski napisi o samohranom ocu i želji njegovih sinova, Daria i Dragana, da imaju topao krevet i kupatilo, potresla je i rastužila javnost, objavljeno je na sajtu Vlade Srpske.

Nakon što je ova, tužna ispovjest dospjela u medije, Stojanoviću su se javili mnogi dobri ljudi, sa željom da pomognu. Međutim, najpotrebnije je bilo da se Stojanovićima obezbijedi uslovan dom, u kojem bi mogli da žive, slave slavu, rođendane, krštenja…

Sa tom namjerom, u akciju pomoći uključila se i Vlada Republike Srpske i premijer Radovan Višković odlukom da izdvoje 20.000 KM kako bi ovoj skromnoj porodici bio obezbijeđen pristojan dom.

Zahvaljujući pomoći Vlade, Stojanovićima je prošle godine sanirana kuća u Šešlijama.

Godinu dana od pokretanja akcije, Stojanoviće je danas, poslije radne posjete Doboju, posjetio premijer Višković koji se interesovao kako dječaci žive, kako im prolaze školski dani, da li stižu da pomognu ocu u svakodnevnim poslovima…

– Iskreno, oduševljen sam koliko su dječaci, uprkos teškim životnim izazovima sa kojima se suočavaju, vrijedni i kako sa lakoćom savladavaju ozbiljne kućne i radove na njivi i oko životinja – rekao je Višković.

Duško Stojanović zahvalio je predsjedniku Vlade na pomoći, istakavši da on i njegovi sinovi danas imaju krov nad glavom i da je dječacima ispunjena želja da spavaju u toplom krevetu.