Višković: Potrebno je da se okupe sve snage u Republici Srpskoj

8
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ukazao je danas na potrebu okupljanja svih snaga u Srpskoj kada neko sa strane pokušava da ugrozi Republiku Srpsku.

– Potrebno je da se više nego ikad okupimo kada neko sa strane pokušava da ugrozi Republiku Srpsku, da zauzmemo odbrambeni položaj i da prestane da bude važno ko na kojoj strani parlamenta sjedi – rekao je Višković u uvodnom izlaganju na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu bezbjednosnu i političku situaciju u svijetu sa aspekta reperkusija na Srpsku.

On je istakao da su svi alati dijela zapadnih zemalja imali malo uspjeha u njihovim pritiscima.

Višković je istakao da je svaki pedalj Republike Srpske preskup i da će o imovini Srpske i ubuduće odlučivati Vlada Srpske i odgovarati isključivo onima koji su tu imovinu stvorili i odobranili.

– To si naši građani i niko drugi – naglasio je Višković.

Kada su bezbjednosni izazovi u pitanju, on je podsjetio da je istorijska odluka bila očuvanje i jačanje Policije Srpske.

– Naše Ministarstvo unutrašnjih poslova je sigurno, a to se sada i vidi, najjača bezbjednosna struktura u BiH. Mi smo spremni i ubudućemo ćemo da ulažemo u taj sektor – naglasio je Višković.

On je rekao da će Srpska nastaviti da izvršava svoje obaveze i sve drugo previđeno budžetom.

– Treba dobro da pazimo da naopasniji metod ne naiđe na plodno tlo – a to je metod unutrašnjeg razdora – poručio je Višković.