Višković: Privredna komora važan partner Vladi Srpske

14
Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas, u Banjaluci, sa delegacijom Privredne komore Republike Srpske, koju je predvodio predsjednik Privredne komore Borko Đurić.

Premijer Višković istakao je da je Privredna komora Republike Srpske važan partner Vladi Republike Srpske, te da je Vlada opredijeljena da, zajedno sa predstavncima Privredne komore, nastavi da radi na kreiranju novih mjera podrške privredi.

– Predstavnici Privredne komore ocijenili su da su dosadašnje mjere podrške Vlade Republike Srpske privrednim subjektima, u uslovima pandemije virusa korona, dale dobre rezultate, te naglasili da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje kada je riječ o ukupnom razvoju privrede Republike Srpske – navedeno je u saopštenju Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Navodi se da je na sastanku dogovoreno da se formira zajednička tematska radna grupa, te da se predstavnici Privredne komore uključe u izradu dokumenta ekonomske politike Republike Srpske za period od 2021. do 2023. godine, zajedno sa predstavnicima Vlade Republike Srpske.

Današnjem sastanku sa delegacijom Privredne komore Republike Srpske, osim premijera Viškovića, prisustvovali su i ministar finansija Zora Vidović, ministar trgovine i turizma Suzana Gašić, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević, ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić.