Višković: Projekat istočne gasne interkonekcije biće blokiran

29
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uvjeren je da će projekat istočne gasne interkonekcije biti blokiran, te da je šteta zbog nerealizacije ovog projekta do sada višemilionska.

– Ne živim u snovima da će (hrvatski član Predsjedništva BiH Željko) Komšić i (bošnjački član Predsjedništva BiH Denis) Bećirović promijeniti stav ili viđenje – rekao je Višković novinarima u Banjaluci.

On je upitao da li građani imaju pravo da kupe gas istog kvaliteta po povoljnijoj cijeni i da li neko ima nešto protiv toga.

– Republika Srpska nema ništa protiv južnog toka koji treba iz Hrvatske da dođe u BiH, ali ako bi došao gas koji bi bio jeftiniji nego ruski, koji dolazi preko Srbije, svi potrošači u Srpskoj bi kupovali taj gas i vlast bi im to omogućila – istakao je Višković.

On je napomenuo da se građani Sarajeva griju na gas koji dolazi iz Rusije, te da su sve priče o navodnom ruskom uticaju gluposti.

– Dajte da obezbijedimo građanima BiH da koriste energent koji im je povoljniji – poručio je Višković.

On je rekao da je prije tri dana premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću uputio zvaničan dopis za održavanje zajedničke sjednice entitetskih vlada, ali da još nije dobio odgovor.