Višković: Republički štab korigovaće pojedine zaključke u skladu sa situacijom

22
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković danas je u telefonskom razgovoru upoznao načelnike pojedinih opština o tome da će Republički štab za vanredne situacije korigovati određene zaključke u skladu sa trenutnom situacijom u Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.

Višković je danas sa načelnicima opština Višegrad, Nevesinje, Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica, Srbac, Šipovo, Jezero, Bratunac, Vlasenica, Lopare i Ugljevik razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, poštivanju mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i opštinskih štabova, te snabdjevenosti životnim namirnicama u tim lokalnim zajednicama.

Konstatovano je da u ovim opštinama nema zastoja u dostavi životnih namirnica, te je apelovano na građane da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju svih mjera zaštite od virusa korona, propisanih od nadležnih institucija, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Višković je, kako se navodi, svakodnevno u kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.

Višković je telefonski razgovarao i sa predstavnicima uprava preduzeća “Mlijekoprodukt” iz Kozarske Dubice i Mljekare “Pađeni” iz Bileće, te je konstatovano da se u ovim preduzećima poštuju sve propisane mjere zaštite, da se proizvodnja odvija nesmetano i da nema poteškoća prilikom plasmana proizvoda na tržište.

Iz uprave ova dva preduzeća poručili su da će, kako je i planirano, otkupiti sve količine mlijeka od proizvođača u Republici Srpskoj.