Višković: Republika Srpska opredijeljena da gradi i da se razvija

39
Foto: SRNA

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je Republika Srpska opredijeljena da gradi auto-puteve i da se razvija, te da sa izgradnjom prve dionice na panevropskom koridoru „Pet ce“ Srpska ima 112 kilometara auto-puta.

– Nema političke nestabilnosti, veoma smo opredijeljeni da radimo i gradimo. Mi želimo da se brže razvijamo i gradimo, a ne da čekamo – rekao je Višković u Kostajnici kod Doboja, gdje je u toku ceremonija ozvaničenja završetka izgradnje prve dionice auto-puta na panevropskom koridoru „Pet ce“, dužine oko šest kilometara.

On je dodao da je već sutra na otvaranju radova na izgradnji auto-puta od Vukosavlja prema Brčkom, a da će 15. septembra zvanično biti otvoreni radovi na izgradnji auto-puta Rača Bijeljina.

Foto: SRNA

Višković je istakao da se ništa neće promijeniti poslije izbora u BiH, te istakao kako ima i drugih partnera koji su zainteresovani za gradnju ovog auto-puta ako su interes izgubile evropske banke.

On je rekao da su nedefinasana 33 kilometra na koridoru „Pet ce“ i da ostaje da EU ispoštuju svoj dio, a ako odustamnu, Republika Srpska će se snaći i izgraditi ono što je preostalo.

– Odluku o tome kada će završavati auto-puteve donosi Republika Srpska – rekao je Višković.

Višković je dodao i da očekuje da će Federacija BiH nastaviti svoj dio posla na izrdanji koridora „Pet ce“.

– Uvjeravam da ovdje nema nikakve političke nestablinosti, da je to proizvod nečije mašte. U BiH možemo da radimo i sarađujemo, samo da se uvažavamo, da poštujemo Dejtonski sporazum i konstitutivne radove – rekao je Višković.

On je poželio gradu Doboju da auto-put donese ubrzan razvoj, više investicija i radnih mjesta.

Foto: SRNA