Višković sa Hejlbornom o projektima koji se provode uz podršku EBRD-a

0
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je sa potpredsjednikom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Pjerom Hejlbronom o trenutnim aktivnosti na realizaciji više projekata koje Vlada provodi uz podršku EBRD-a, uključujući izgradnju prve i druge faze radova na koridoru 5 ce, u dijelu koji prolazi kroz Srpsku.

Trenutno se, uz izgradnju prve i druge faze, provode aktivnosti i na nastavku ovog projekta, koja bi uključivao novu dionicu ovog auto-puta u dužini od 30 kilometara.

Istovremeno, tokom onlajn sastanka istaknuta je obostrana privrženost planiranom projektu izgradnje puta Foča-Šćepan Polje, do granice sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Premijer je izrazio opredjeljenje Republike Srpske i za nastavak programa kreditne podrške za domaća preduzeća koji se realizuje preko Garantnog fonda Republike Srpske, uz podršku EBRD-a.

Takođe, izražena je privrženost planiranim projektima obnove više željezničkih koridora, kao i nastavku aktivnosti na restruktuisanju javnih preduzeća.