Višković sa Šeldonom: Republika Srpska očekuje podršku Svjetske banke

5
Foto: SRNA

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa šefom kancelarije Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Kristoferom Šeldonom, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske.

Tokom sastanka razmotrena je realizacija više reformskih projekata koji se provode uz finansijsku podršku Svjetske banke, kao i onih koji su trenutno u fazi odobravanja.

Višković je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom realizacijom reformi koje se provode uz podršku Svjetske banke, uključujući i značajnu podršku zdravstvenom sektoru u suzbijanju pandemije virusa korona.

Istovremeno, premijer je naglasio da Srpska očekuje podršku Svjetske banke za niz već kandidovanih projekata, i to za rehabilitaciju više putnih pravaca, nastavak podrške zapošljavanju, zaštiti od poplava i obnovi vodozaštitne infrastrukture, kao i više projekata u oblasti navodnjavanja i šumarstva.

S druge strane, šef Kancelarije Svjetske banke prenio je spremnost da se ubrza provođenje procedura u vezi odobravanja ovih projekata, kako bi već dogovoreni poslovi mogli što prije da uđu u fazu realizacije, navodi se u saopštenju.