Višković: „Biokad“ zainteresovan za poslovanje na našem tržištu

9
Foto: Vlada Republike Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Sankt Peterburgu sa predstavnicima kompanije Biokad.

Aleksej Torgov, zamjenik generalnog direktora i direktor za korporativno komunikacije, upoznao je Viškovića sa razvojem i dostignućima kompanije po pitanju, ulaganja u proizvodnju i istraživanja.

Denis Kovalev, direktor za biznis i razvoj, upoznao je premijera Viškovića sa sertifikacijom i poslovanjem kompanije Biokad, te istakao je da imaju sedam objekata za proizvodnju, 60 preparata u prometu i 10 preparata u razvoju.

Kompanija Biokad orjentisana je na biotehnološki pravac, zapošljava 2.700 zaposlenih, posjeduje 40 laboratorija u Sankt Peterburgu i jedna trećina zaposlenih usmjerena je na istraživanjima i razradu.

Istakli su da je kompanija Biokad zainteresovana za poslovanje na tržištu BiH i provode sve potrebne procedure za sticanje dozvole za promet lijekova u BiH kod nadležnih institucija kao i sa probelmima sa kojima se susreću u tom postupku.

– Višković je pozvao je rukovodstvo kompanije Biokad da istraju i preduzmu sve pravne radnje i mjere kako bi kvalitetni lijekovi ove kompanije, a posebno lijek za liječenje najtežih malignih oboljenja pluća bio na raspolaganju pacijentima u BiH i pomogao u liječenju i zaštiti zdravlja naših građana – saopšteno je iz Vlade Srpske.

U saopštenju se ističe da je Vlada Republike Srpske opredjeljena da građanima omogući kvalitetnu zdravstvenu zaštitu, kvalitetne lijekove odgovarajućeg kvaliteta, efikasnosti i bezbijednosti i povoljne cijene dostupnih lijekova.

Višković se prethodno sastao sa predstavnicima kompanije „Gasprom“.