Višković se sastao sa rukovodstvom Bolnice „Srbija“: Pušten u rad novi aparat

17
Foto: @Vlada_Srpske/Twitter

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković sastao se danas u Istočnom Sarajevu sa direktorom Bolnice „Srbija“ Nebojšom Šešlijom. Nakon sastanka, upriličena je prezentacija i puštanje u rad novog aparata za razbijanje kamena u bubregu i uteru.

Šešlija je na početku sastanka Viškoviću zahvalio za donaciju aparata, čiju nabavku je finansirala Vlada Srpske.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izrazio je zadovoljstvo što je Vlada Srpske pomogla Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu u nabavci aparata vrijednog više od 550.000 KM za razbijanje kamenca u bubregu i uteru.

– Moja želja je da se ovaj aparat što manje koristi, ali sve je više pacijenata koji ima problema sa kamenom u bubregu i ostalim dijelovima urinarnog trakta. Pobrinuli smo se da se nabavi aparat čija je vrijednost veća od 550.000 KM, a mi smo dali 520.000 KM – rekao je Višković.

Prema njegovim riječima, nakon Banjaluke aparat za razbijanje kamenca u bubregu u Istočnom Sarajevu je jedini ove vrste u zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

On je istakao da je nabavka ovog aparata u Istočnom Sarajevu smanjila pritisak na Klinički centar u Banjaluci i listu čekanja za ovu vrstu zdravstvene usluge.

Direktor Bolnice „Srbija“ Nebojša Šešlija zahvalio je premijeru Viškoviću za vrijednu donaciju.

– Sada smo jedina ustanova koja, uz Univerzitetski klinički centra u Banjaluci pruža ovu vrstu usluga. Nama to mnogo znači jer ćemo zabilježiti značajno veći priliv pacijenata od Trebinja do Bijeljine – rekao je Šešlija.

Urolog Goran Todorović objasnio je da je riječ o aparatu koji omogućuje neinvazivno razbijanje kamena u urotraktu.

Sastanku sa premijerom Viškovićem prisustvovali su saradnici direktora Bolnice „Srbija“, kao i gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Višković je prethodno danas posjetio Kalinovik, gdje je razgovarao sa načelnikom ove opštine Radomirom Sladojem i obišao turistički kompleks „Zelengora“.