Višković: Specijalne veze Srpske i Srbije pokazuju se u praksi

21
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je večeras u Beogradu da se specijalne paralelne veze Srpske i Srbije ne pokazuju samo na papiru, nego i u praksi, te naglasio da Drina nikako nije granica, već samo divna rijeka koja spaja.

Višković, koji je prisustvovao u Narodnom pozorištu svečanom otvaranju „Dana Srpske u Srbiji“, istakao je da je ovo veoma značajna manifestacija, zahvaljujući kojoj se već punu deceniju u Srbiji predstavljaju potencijali Srpske u privredi, turizmu i kulturi.

On je istakao da se od početka trajanja manifestacije Republika Srpska predstavila u više od 30 opština i gradova širom Srbije.

Višković je naglasio da je riječ o jednom narodu sa istom kulturom, jezikom i običajima.

– Zato i treba da se na to stalno podsjećamo i, što nam je posebno važno, da se naše specijalne paralelne veze ne pokazuju samo na papiru, nego i u praksi. Skoro da nema nijedna lokalna zajednica u Srpskoj da nije dobila pomoć institucija Srbije – rekao je Višković novinarima.

On je napomenuo da to Republici Srpskoj nije značajno samo u finansijskom smislu, nego i kao svijest da Srbi u Srpskoj imaju braću koja su tu, uvijek spremna da pomognu.

– Kao kad imate starijeg brata, možete uvijek da računate na zaštitu – istakao je Višković.

Višković je naglasio da su Srbi iz Republike Srpske na raspolaganju braći iz Srbije da učine sve što je moguće za promociju Srbije, i da je to nešto čime se ponose.

– Drina nije granica što se tiče Republike Srpske i Srbije, već samo ljepotica, krasna rijeka koja nas spaja, a nikako razdvaja i tako će ostati! – naglasio je Višković.