Višković u Drvaru: Vlada Srpske nikada neće zaboraviti svoj narod

33

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je Srbima u Drvaru da ih Vlada Srpske nikada neće zaboraviti, te će se prema njima i mjestima u kojima žive odnositi kao prema svim svojim građanima u Srpskoj, iako teritorijalno pripadaju Federaciji BiH (FBiH).

Višković je ocijenio da će otvaranje pogona fabrike „Jumko“ Vranje i filijale Komercijalne banke unaprijediti život i omogućiti povratak u ovu opštinu.

– Ono što će Drvar dobiti od Srbije i Republike Srpske značajno će doprinijeti napretku i boljitku života i pružiti ruku onima koji su otišli iz ove opštine da se vrate i da ovdje budu svoji na svome – naglasio je Višković.

On je naveo da je današnji dolazak delegacija Srbije i Srpske samo potvrda da Srbi u FBiH nikada neće biti zaboravljeni i da Drvar doživljavaju isto kao i ostala mjesta u Srpskoj.

– Danas je velika čast biti u Drvaru i pružiti podršku narodu koji je ovdje na neki način satanizovan od vlasti koja bi trebala da podržava svoje građane. Mi iz Srpske zahvaljujući svojoj braći iz Srbije u prilici smo da pomognemo ovdje u Drvaru, iako iz federalnih vlasti čak pokušavaju i Republiku Srpsku da kažnjavaju pa nam ne vraćaju ni ono što bi trebalo da pripada po zakonu, pa onda mogu misliti kako se odnose prema našim ljudima koji žive u FBiH – istakao je Višković.

On je dodao da je otvaranje pogona fabrike „Jumko“ Vranje i filijale Komercijalne, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, samo početak i da će takva vrsta pomoći i pažnje biti nastavljena.

Foto: SRNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i načelnik opštine Drvar Dušica Runić otvorili su danas u Drvaru filijalu Komercijalne banke.

Otvaranju su prisustvovali i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić, te ministri u vladama Srpske i Srbije.

Foto: buducnostsrbijeav/Instagram